Projecten

Slide background Crédit Agricole - Consumer Finance
Bancair - Amsterdam
INEOS Styrenics
Chemie - Breda
Telfort
Telecom - Amsterdam
Styrolution Group GmbH
Chemie - Frankfurt
Abbott Logistics
Pharmaceutische industrie - Zwolle
Slide background Foreign Media Group
Media - Leeuwarden
AIG Europe (Netherlands)
Verzekeringen - Rotterdam
ANWB Media
Uitgeverij, Informatie, Bewegwijzering - Den Haag
Stichting Zorgbalans Groep
Zorg - Haarlem
Cleerdin & Hamer Advocaten
Advocatuur - Amsterdam
Slide background

Panalpina World Transport
Forwarding Services - Schiphol Rijk

All-In Lifttechniek
Industrie - Alphen aan den Rijn
Dell computers
Hardware - Amsterdam
CSAV Agency Netherlands
Zeevracht - Rotterdam
De Woonmaatschappij
Woningbouw - Haarlem

Projecten

Hieronder treft u een aantal van de meest recente opdrachten die door JJCM zijn ingevuld:

 • 2013-2014 Abbott Logistics. Als Trade Finance Specialist verantwoordelijk voor operationele werkzaamheden binnen de regio’s Latijns Amerika en Access to Care in Afrika. Daarnaast als project leider aangesteld om de implementatie van credit management software te begeleiden. Kerntaken: het inventariseren en specificeren van wensen van de business en begeleiden van implementatie. Daarnaast verantwoordelijk voor order release, rapportages en audit activiteiten om te voldoen aan SOX.
 • 2013-2014 Crédit Agricole – Consumer Finance. In de rol van Analist en Testmanager deel uitmakend van het project team dat binnen CA-CF verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en realisatie van nieuwe incasso software. Kerntaken: het inventariseren en specificeren van wensen van de business en opstellen van testscenario’s voor de Functionele- en Gebruikers Acceptatie Testen.
 • 2012-2013 INEOS Oxide. In de rol van projectleider verantwoordelijk voor de implementatie van credit management software binnen de divisie Oxide. Kerntaken: het schrijven van een functioneel ontwerp, tot stand brengen van een interface met SAP en testen en inrichten van functionaliteiten.
 • 2011-2012 Styrolution Group GmbH. Als projectleider van de Credit stream verantwoordelijk voor wereldwijde integratie van 17 company codes uit 3 SAP omgevingen naar één tool, die inzicht geeft in de exposure per legal entity. Kerntaken: database inventarisatie, matchen van legal entity met behulp van DUNS-nummers en BvD-nummers, harmoniseren van beleidsregels, tot stand brengen 17 interfaces wereldwijd en gebruikerstraining verzorgen in Frankfurt en Chicago.
 • 2010-2011 INEOS Styrenics. Als teamleider van de afdeling Credit verantwoordelijk voor 3 FTE credit analisten en zorgdragen voor de verdere implementatie van de reeds aangeschafte credit management software. Kerntaken: rapporteren aan directie over de voortgang, aansturen teamleden en inrichten van de software.
 • 2008-2010 Telfort. Diverse functies bekleed, waaronder teammanager Credit Risk en Projectleider Verkoop Vorderingen & Forward Flow. Kerntaken: aansturen van Credit Risk team met aandachtsgebieden Acceptatie, Fraude & Hoogverbruik management en Externe Incassorelaties. Daarnaast zorgdragen met projectteam voor RfP, planning, analyse en onderhandeling met betrekking tot de verkoop van portefeuilles en forward flow.
 • Aan het woord

  Jeroen is vooral goed in de rol als aansluitingspunt en verlengstuk van de business, ten opzichte van de technische implementatie. Hij heeft een goed begrip van hoe iets technisch en functioneel wordt ingevuld en stelt de juiste vragen. Daarnaast zorgde Jeroen voor een stuk vertrouwen vanuit de business, door rust uit te stralen, vragen te beantwoorden en zaken herhaaldelijk door te nemen. Hierdoor werd het testen goed ingevuld.

  Het inventariseren van wat er nodig is en dat afstemmen met de business is een rol die goed werd ingevuld. Het vervolgens afstemmen met de techniek, tegengas geven beide kanten op en de uiteindelijke invulling geven, is een aangelegenheid die specifieke kennis vereist van software-ontwikkeling.

  CA-CFProjectteam Credit ManagementCrédit Agricole - Consumer Finance

  In de periode dat ik als Hoofd Financiële Administratie bij de ANWB was, heb ik Jeroen als tijdelijk manager Debiteuren ingezet om ervoor te zorgen dat de afdeling Debiteuren verder werd geprofessionaliseerd.
  Mede door zijn geweldige inzet als door zijn heldere kijk en kennis op het gebied van Credit Management hebben we binnen één jaar tijd een geweldig resultaat weten te bereiken:

  • verdere doorontwikkeling van de functionaliteit van OnGuard ;
  • eerste aangezet gemaakt om van de oude rol die van debiteurenbeheer over te gaan naar de rol van Credit Management;
  • reductie van het openstaand debiteurensaldo van 15 mln naar 8,5 mln;
  • projectdeelnemer bij het onderzoek naar de haalbaarheid bij het oprichten van een Shared Service Center Debiteuren.
  Marc van BommelManager Finance (nu eigenaar MvB Interim Management)ANWB

  In haar bestaan als leverancier van Collect-iT en MA!N credit management software heeft CE-iT B.V. partners in de markt geselecteerd die het beste uit haar software kunnen halen. De implementatie van dergelijke software binnen complexe organisaties vergt immers niet alleen veel ervaring, maar ook een gedegen kennis van het credit management proces.

  Jeroen Jansen van JJCM Consulting heeft voor ons in meerdere, uiteenlopende projecten, aangetoond over dergelijke kennis en ervaring te beschikken. In alle gevallen heeft dit geleid tot veel toegevoegde waarde voor ons en onze software, maar belangrijker nog, voor de klant. Kortom, Jeroen Jansen is voor ons dé partner op het gebied van implementatie van credit management software en processen.

  Daniel Elsenberg & John CoolDirectie CE-ITCE-IT

  De samenwerking met Jeroen gaat inmiddels vele jaren terug. De eerste samenwerking met Jeroen dateert uit de tijd van IMNederland, daarna Dunnit en vervolgens als zelfstandige.
  Jeroen’s kwaliteiten en persoonlijkheid zijn te omschrijven als:

  • rustig en resultaatgericht;
  • integer;
  • sparringpartner;
  • hoog kennisniveau met betrekking tot laatste ontwikkelingen in de credit management markt;
  • veelzijdigheid van kennis van branches;
  • mens- en teamgericht;
  • zelfstartend en zelfstandig;
  • voorbeeld voor andere teamleden;
  • managementkwaliteiten;
  • communicatief sterk.

  Kortom, een vakbekwame collega, resultaatgericht en prettig in de samenwerking.

  Jako van SlootenEMEA & APAC Finance Process DirectorAIG Europe Ltd